Güncel Haberler

Kripto para piyasasında bugün ne oldu?

Ethereum’daki başarının ardından Franklin Templeton şimdi Solana ETF’yi düşünüyor mu? Ethereum Spot ETF’leri ilk işlem gününde 107 milyon dolarlık net giriş kaydetti. Bu arada Donald Trump, ABD Hazine Bakanı rolü için Jamie Dimon ve Larry Fink’i düşündüğü yönündeki söylentileri yalanladı.

Franklin Templeton, Ethereum’un başarısından sonra Solana ETF’ye bahis yapıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nde spot Bitcoin borsa yatırım fonu (ETF) kuran ilk firmalardan biri olan Franklin Templeton, Solana ürünü de dahil olmak üzere daha fazla kripto para birimi ETF’si konusunda yükselişe geçiyor.

Franklin Templeton 23 Temmuz tarihli bir gönderide, “Bitcoin ve Ethereum’un ötesinde, kripto para birimi endüstrisini ilerleteceğine inandığımız başka önemli ve ilginç gelişmeler de var” dedi. Gönderi şunu ekledi:

“Solana büyük bir benimsenme gösterdi ve olgunlaşmaya devam ediyor, teknolojideki büyüme zorluklarının üstesinden geliyor ve yüksek verimli monolitik mimarilerin potansiyelini vurguluyor.”

Franklin Templeton’ın potansiyel Solana ETF’lerine ilişkin duyurusu, şirketin ikinci kripto para birimi spotu ETF’si olan Franklin Ethereum ETF’yi (EZET) piyasaya sürdüğü gün geldi.

Yeni Ether ETF (ETH), Chicago Board Options Exchange’in (CBOE) BZX borsasında %0,19 ücretle satışa sunuluyor. Franklin Templeton, 31 Ocak 2025’e kadar %0 oranındaki ücretlerden veya fonun ilk 10 milyar dolarlık varlığından tamamen feragat etmeyi seçti.

Ethereum Spot ETF’lere 107 Milyon Dolarlık Rekor Giriş

Ethereum spot ETF’lerinin ticaretinin ilk gününde, Grayscale’in yakın zamanda dönüştürülen Ethereum Trust’tan (ETHE) çıkışlara rağmen sekiz yeni üründen oluşan bir listenin 106,6 milyon dolarlık net giriş sağladığı görüldü.

BlackRock ve Bitwise ETF’leri başı çekerken, BlackRock’un iShares ETF’si (ETHA) 266,5 milyon dolarlık net giriş gördü ve Bitwise’ın Ethereum ETF’si (ETHW) 204 milyon dolarlık net giriş gördü.

Ethereum ETF’lerine ilk günde 106,6 milyon dolarlık giriş görüldü. Kaynak FarSide

Yeni Ether spot fonlarına akışlar, Grayscale Ethereum Trust’tan (ETHE) kaynaklanan ciddi kanamanın üstesinden gelmeye yetti; Gün içerisinde 484,9 milyon dolardan fazla çıkış yaşandı ve bu da bir zamanlar 9 milyar dolar olan fonun yüzde 5’ine tekabül ediyor.

ETHE, Grayscale tarafından 2017 yılında piyasaya sürüldü ve kurumsal yatırımcıların ETH satın almasına olanak tanıyor. Ancak tüm yatırımlara altı aylık bir kilitlenme süresi uyguladı. Spot ETF’ye geçmek, yatırımcıların artık hisselerini daha kolay satabilecekleri anlamına geliyor ve bu da ilk günkü yüksek çıkışları açıklayabilir.

Trump, Hazine Bakanı’nın iddialarını yalanladı

ABD başkanlık seçimlerine dört aydan az bir süre kala, Donald Trump’ın JPMorgan CEO’su Jamie Dimon’u veya BlackRock’tan Larry Fink’i aday göstermeyi düşündüğü haberi geldi.

Trump, Truth Social platformunda 23 Temmuz’da yaptığı bir paylaşımda ne Dimon’un ne de Fink’in hükümetinin planlarının bir parçası olmadığını söyledi. Trump: “Bunu kimin söylediğini veya nereden geldiğini bilmiyorum.” […] “Fakat hiçbir zaman Jamie Dimon veya Larry Fink’i Hazine Bakanı olarak tartışmadım veya düşünmedim” diye yazdı.

Jamie Dimon bağlantısı ilk olarak Bloomberg tarafından bildirildi. Kısa bir süre sonra New York Post, Cumhuriyetçi adayın Larry Fink’i düşündüğünü bildirdi.

JPMorgan, blockchain teknolojisiyle denemeler yapmaya devam etse de Dimon, kripto karşıtı sadık bir eleştirmen olmaya devam ediyor. Bu arada Fink’in BlackRock’u, Bitcoin borsa yatırım fonu piyasasında önemli bir oyuncu haline geldi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu