Güncel Haberler

MEB’in okul-aile iş birliğini güçlendirecek “Velivision” platformu 15 Ağustos’ta tanıtılacak.

“Velivision” platformunun lansmanı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla 15 Ağustos’ta Ankara’da gerçekleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan duyuruya göre Bakanlık, velilerin sorumluluk duygusunu artırmak ve böylece öğrencilerin bütünsel eğitimine sosyal ve akademik açıdan daha fazla katkı sağlamak amacıyla okul-aile işbirliğini güçlendirmek amacıyla “Velivision” platformunu oluşturdu. .

Öğrencilerin zamanlarının büyük bir kısmının okul dışında geçtiği gerçeğini göz önünde bulunduran “Velivision”, eğitimin en önemli konularından biri olan velilerin, çocuklarını en iyi şekilde yetiştirmeleri ve okula hazırlamaları için okulla maksimum işbirliğini sağlamayı amaçlamaktadır. geleceğe yönelik olarak öğretmenlerin yükünü hafifleterek velileri bilinçlendirip sorumluluk duygularını artırıyoruz.

Bora Severcan dizinin yönetmenidir.

“Velivizyon” platformunda 12 ana başlık altında 8 ila 10 dakikalık toplam 27 bölümden oluşan dizinin yönetmenliğini Bora Severcan üstleniyor.

Bakan Tekin’in katılımıyla 15 Ağustos’ta Ankara’da gerçekleştirilecek tanıtım programına Nevra Serezli, Zihni Göktay, Volkan Severcan, Zuhal Yalçın, Ziya Kürküt, Didem İnselel ve Şebnem Özinal gibi usta oyuncular da katılacak.

“Velivision” ile “sağlıklı iletişim kurun”, “huzurlu bir ev huzurlu bir sınıftır”, “ebeveynlik”, “ev öğretmeni”, “okul-aile birimi” gibi temalarla toplumun ortak sorunlarına dikkat çekmeyi amaçlıyoruz. velileri bilinçlendirmek ve ailelerin öğrencilerin eğitim sürecine aktif katılımını teşvik etmek. Eğitimin artırılmasını ve çocukların geleceği için ideal bir “okul-aile-çocuk” işbirliğinin sağlanmasını amaçlamaktadır.

Dizinin emektar oyuncuları, “okul-aile-çocuk” ilişkileri ve Türk toplumsal yapısına ilişkin gözlemlerden yola çıkarak “anne, baba, dede, büyükanne” gibi çeşitli roller üstlendi. Zihni Göktay, Nevra Serezli, Volkan Severcan, Gülen Karaman, Zuhal Yalçın, Şebnem Özinal, Sefa Zengin ve Ziya Kürküt gibi öğretmenlerin yer aldığı bu dizide, iki ailenin 1. sınıftan 12. sınıfa kadar olan çocuklarının okul hayatı anlatılıyor. -aile-çocuk ekseni ve toplumsal konular ele alındı.

Platformda ebeveynlere yönelik hazırlanan film ve kamuya açık reklam dizilerinin yanı sıra “Çocukla oynamak”, “Ergenlikte doğru yaklaşım”, “Dijital medyanın doğru kullanımı”, “Çocukla verimli vakit geçirmek” gibi konular da yer alıyor. ” ve “Çocuğunuzun Sosyal Ortamını Tanımanın Önemi” başlıklı yayınlarda ayrıca sağlıklı bir iletişim ortamının güçlendirilmesi ve kurulması amacıyla videolar, oyunlar, konu uzmanlarıyla röportajlar, bilgilendirici yazılar ve benzeri içerikler yayınlanacak.

Hazırlanan film serisi, EBA (Eğitim Bilgi Ağı), HEMBA (Halk Eğitim Merkezleri Bilgi Ağı), velivizyon.meb.gov.tr, Bakanlığın sosyal medya hesaplarının yanı sıra ulusal kanallar ve dijital platformlarda da gösterime girecek.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu