Güncel Haberler

Fransa’daki Mucem Müzesi her ay rehberli çıplak sergi turları düzenliyor

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Marsilya’daki Mucem Müzesi’nde ayda bir salı günü çıplak olarak gezilebilen ‘Natürist Cennetler’ sergisi, diğer günlerde ise normalde ziyaret yapılabiliyor ve sergi, Avrupa’daki çıplaklar topluluklarının doğaya dönüş arzusunu ortaya koyuyor.

REKLAM

Fransa’nın Marsilya kentindeki bir müze, ayda bir kez ziyaretçilerin “Natürist Cennetler” sergisini çıplak gezmesi için bir fırsat olduğunu düşünüyor.

Bu etkinlik her ay belirli bir Salı günü düzenlenmektedir. Müzede çıplak dolaşmak size göre değilse, ayın diğer günlerinde giyinik olarak dolaşabilirsiniz.

9 Aralık’a kadar Mucem’de sergilenecek fotoğraf sergisi, Avrupa’da giderek artan çıplaklar topluluğunu ve doğaya dönüş arzusunun ardındaki felsefeyi ortaya çıkarmayı amaçlıyor.

Müze, çıplaklığın sadece 1960’lı yıllarda moda olmadığını vurgulayarak, “Bu eğilimin sağlıklı, vejetaryen beslenme, doğal terapiler, meditasyon ve açık havada yoga ile birleştirilmesiyle doğadaki çıplaklığa yeni bir ilgi ortaya çıktı” dedi.

Serginin arkasındaki mesajlardan biri de “Vücudumuza yük olan sağlıksız yaşam tarzlarının ve diktatörlüklerin reddi”.

Fransa’nın Avrupa’da çıplaklığın önde gelen ülkelerinden biri haline gelmesi nedeniyle Mucem, sergi için ideal bir mekan olarak öne çıkıyor. Akdeniz kıyısındaki Marsilya’da havanın genel olarak mükemmel olduğu göz önüne alındığında, çıplaklık kültürünün Glasgow’dan daha yaygın olması şaşırtıcı değil.

Marsilya birçok çıplaklar plajına ev sahipliği yapmaktadır ve doğacı topluluklar Fransa’nın her yerine yayılmıştır. Müze küratörleri, Fransa’nın bu geleneği Almanya ve İsviçre’ye borçlu olduğuna dikkat çekiyor.

Sergi, 1920’li yıllarda öncülüğünü yaptığı bu toplulukların bugün nasıl bir harekete dönüştüğünü, 600 fotoğraf, film, dergi ve günlük objelerden oluşan geniş bir koleksiyonla gözler önüne seriyor.

20. yüzyılın başlarında natürizm hakkındaki fikirler genellikle vücudun kimyasallara maruz bırakılmasının tıbbi olarak faydalı olduğu yönündeydi. Bu vizyon İsviçre ve Alman topluluklarında yaygındı ve dünyevi zevklerden uzak, daha basit bir hayata dönüş fikriyle tezat oluşturuyordu.

Serginin küratörlerinden biri olan Amelie Lavin, 20 Minutes’a yaptığı açıklamada bu ilk toplulukların ardındaki karmaşık düşünce tarihini şöyle özetledi: “Toplumun birçok süslü kıyafetinden kurtulma fikrinin de güçlü bir özgürlükçü boyutu vardı. kapitalist. Ayrıca doğal tedaviler ve vücudu güçlendirmek için kimyasallara maruz bırakma fikri, ırkın yozlaşmasını engellemeyi amaçlıyordu.”

Fransa’da natürist hareketin kökleri 1927’de Paris’te kurulan Spartaclub spor salonuna kadar uzanıyor. Bu ilk adımı, Fransa’nın çeşitli yerlerinde, özellikle Noisy-le-Grand’da, kıyılarda ortaya çıkan natürist kamp alanları izledi. Seine Nehri’nin.

Serginin öne çıkan isimlerinden bazıları Andre ve Gaston Durville kardeşler. 1928’de Seine Platais adasında Physiopolis adlı doğa bilimci kampını kurduktan sonra iki doktor kardeş, Fransız Rivierası’nın Ile du Levant’ında Heliopolis adında bir doğa bilimci kulübü kurdu. Heliopolis, bütünsel ve vejetaryen yaşam tarzlarını benimseyen tenha bir topluluk yaratarak natürizmi başka bir düzeye taşıdı.

1960’lı yıllarda popülaritesinin zirvesinde olan Heliopolis, her yaz 60.000 ziyaretçiyi ağırlıyordu. Bugün hala çıplaklar plajlarıyla ünlü bir bölge olarak biliniyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu