Hindistan, yapay zeka yarışmasında ABD ikilisinde yer alıyor – Son Dakika Bilimsel Teknolojisi Haberleri
İsviçre’nin Davos şehrinde Dünya Ekonomik Forumu’nun (WEF) yapay zekası ve dijital dönüşümü yapay zeka ve dijital dönüşüm yarattı. Şu anda 240 milyar dolar olan yapay zeka sektörü, 2030 yılına kadar yaklaşık bir trilyon dolara yaklaşmalıdır.
Bir PWC raporuna göre, yapay zeka 2030 yılına kadar küresel ekonomiye katkıda bulunmalı ve 15,7 trilyon dolar artacak ve yerel ekonomileri yüzde 26 artıracak.
Çin ve Amerika Birleşik Devletleri, yapay zekadan en büyük kar elde edecek önde gelen ülkelerdir, bu iki ülkede 15.7 trilyon doların yüzde 70’i görülecektir.
Chicago Üniversitesi Ekonomi Bölümü Profesörü. Dr. Ufuk Akçikit, Davos’taki yapay zeka tartışmalarının ve uluslararası rekabetteki son gelişmeleri değerlendirdi. Yapay zekanın ekonomilere çok hızlı nüfuz ettiğini ifade eden Akçikit, bu hızlı gelişmenin aynı zamanda heyecanı ve panik atmosferini oluşturduğunu söyledi.
Akçikit, özellikle Çin ve Hindistan’da yapay zeka teknolojilerine büyük heyecan ve yatırımlar aldığını söyledi. , orada, orada, orada, orada, orada, orada, orada, orada, orada, orada, orada, orada, orada, orada, orada, orada, orada, orada, orada, orada, orada, orada,, Orada, orada, orada, Avrupa’da bir panik atmosferi var, diğer taraftan Avrupa’daki bu gelişmelerin önünde, Avrupa bu tür için hazır değil.
“Önümüzdeki 10 yıl Hindistan için olumlu olacak”
Hazırlanan ülkelerin ne kadar hazırlanan teknolojilerle ne kadar bağlantılı olduklarını vurgulayarak, Akçikit Hindistan’ın 2010 yılının başlarından beri çok ciddi yatırım yapmaya başladığını söyledi.
Akçikit, diğer ülkelerin Hindistan’ın arkasına çıkmaya başlayacağını ve konuşmasını şu şekilde sürdüreceğini söyledi:
“Bu nedenle, rekabet kesinlikle gerçek olacak. ABD Donald Trump’ın başkanı rekabet hakkında konuşuyor. Öte yandan, özellikle Çin tarafından uygulanan sübvansiyonlara bağlı olarak şirketler ülkedeki ve Amerikan şirketlerindeki fırsatları görüyor. C ‘C’ bu iki kişiye ihtiyaçtır.
“Gelişmekte olan ülkeler için fırsatlar var”
Yapay zeka teknolojilerine geri dönüş olmadığını ifade eden Akçikit, “Yapay bir zeka hayatına dönüştük. Bu teknolojilerin nereye gideceğini tahmin etmek kolay değil, ancak muhtemelen yapay zeka uygulamaları katlanarak artacaktır”. dedi.
Akçikt, Türkiye de dahil olmak üzere gelişmekte olan ülkeler için yeni fırsatlar olduğunu vurguladı.
Gelişmekte olan ülkelerin adımları doğru bir şekilde atması gerektiğini ilan eden Akçikit, “Örneğin, Türkiye mümkün olan en kısa sürede bulut sistemleri kurmalı ve internet altyapısını hızla iyileştirmelidir. Bunun dışında insan sermayesi çok önemlidir.
Akçikit, üniversitelerin de bu noktada önemli bir rol oynadığını ve makasların üniversitelerde yapılan araştırmalara sahip şirketlerin uygulamaları arasında çok daraldığını söyledi.
Bunun yeni bir fırsat penceresi anlamına geldiğini vurgulayan Akçikit, sözlerini aşağıdaki gibi tamamladı:
“Üniversitelerle, iş dünyasına yaklaşabilirsek, çok ciddi bir sinerji ortaya çıkacak çünkü yeni teknolojiler gelişecek, aynı zamanda teknolojilerin üniversiteleri için yeni kaynaklar. İstihbarat konuşuluyor, zaman çok hızlı gidiyor ve hızlı bir şekilde yapmamız gerekiyor. Adımlar “